Over enkele maanden zit je lagere schooltijd erop. Ben je klaar voor het grote avontuur van het secundair onderwijs?

Bij het kiezen van de juiste middelbare school ga je niet over één nacht ijs. Het is een belangrijke keuze! De school van je keuze moet een plek zijn waar jij je, als leerling, goed kan voelen en waar u, als ouder, vertrouwen in kan hebben.

De Provinciale School Diepenbeek is een uitdagende school, waar een prima basis gelegd wordt om je grenzen te verkennen en ze beetje bij beetje te verleggen. Samen met een gemotiveerd team van leerkrachten word je begeleid in de ontplooiing van je talenten en je zoektocht naar zelfstandigheid. 

Als ouder, zal het u geruststellen dat de PSD een plaats is die elke leerling het gevoel geeft erbij te horen en waar verdraagzaamheid, verscheidenheid en een kritische geest belangrijke waarden zijn. Een plek waar uw kind zich thuis kan voelen en verder kan uitgroeien tot een unieke persoonlijkheid.

Wij verwachten niet van jou dat je in het eerste leerjaar al helemaal zelfstandig van start kan gaan. Tijdens de eerste week organiseren we verschillende kennismakingsactiviteiten zodat jij de school en je klasgenoten beter leert kennen.

Ook begeleidt iedere leerkracht je bij het verkennen en verwerken van de leerstof. Hoe pak je de woordjes van Frans aan? Hoe krijg je aardrijkskunde het beste onder de knie? Wat met de definities van wiskunde? Waarom is het belangrijk om dagelijks de digitale agenda te raadplegen? Wij geven je tips en helpen je op weg.

Activiteiten

Infomomenten

We organiseren tal van informatiemomenten. Afhankelijk van de coronamaatregelen kan het zijn dat er kleine wijzigingen optreden.

Op zaterdag 6 en zondag 7 maart 2021 kan je alles te weten komen over alle studierichtingen van het eerste jaar. Houd zeker onze website in de gaten voor meer informatie!

Op zondag 25 april 2021 staat onze opendeurdag gepland. Ook hier volgt nog meer informatie over.

Breng ons een bubbelbezoek!

Door de Coronamaatregelen kan de Provinciale School Diepenbeek eventuele nieuwe leerlingen en hun ouders enkel op afspraak ontvangen om hen rond te leiden in de school.

We ontvangen jullie graag iedere werkdag na 16 u. Interesse? Maak dan snel een afspraak via 011/35 04 20.

Een bezoek aan school is mogelijk onder strikte voorwaarden:

  • op individuele afspraak;
  • met maximaal 3 personen tegelijk;
  • volgens de geldende veiligheidsmaatregelen.

Hopelijk tot binnenkort!

Schrijf je nu in!

Of je nu een toekomst ambieert in het hoger onderwijs of meteen na je schoolcarrière klaar wilt zijn voor de arbeidsmarkt, je vindt op de Provinciale School Diepenbeek een studierichting die aansluit bij jouw kwaliteiten. Wij richten maar liefst 40 studierichtingen in en dit alles op één campus.

Wie kiest voor de Provinciale School Diepenbeek, kiest voor een warme, zorgzame en vooral leerlinggerichte school. Je talenten ontwikkelen gebeurt in de moderne infrastructuur die de school typeert en in een positieve geest van openheid, dialoog en respect voor iedereen. Ons goed opgeleid lerarenteam is jouw gids naar een beloftevolle toekomst.

Check ons studieaanbod! Maak zeker ook een virtuele tour door onze school.

Heb je je studiekeuze gemaakt? Wil je je inschrijven voor het eerste jaar? Dat kan sinds maandag 1 maart 2021 via het inschrijfformulier!

Wil je je inschrijven voor een van de studierichtingen die onze school aanbiedt in het derde, vierde, vijfde, zesde of zevende jaar? Dat is mogelijk vanaf maandag 19 april 2021.

Geen tijd om het inschrijvingsformulier onmiddellijk in te vullen? Geen probleem! Vul hier je e-mail adres in en we sturen je een mailtje.

Heb je toch dringende vragen over je studiekeuze? Stel ons dan nu je vraag en telefoneer ons tijdens de schooluren op het nummer 011 35 04 20.

Zijn we er niet? Stuur dan een mail naar info@psdiepenbeek.be of via onderstaand contactformulier.

Je wilt meer weten over één van onze opleidingen? Of je wilt kennismaken?

Wil je dat we je gegevens gebruiken om je op de hoogte te houden van onze infodagen en andere activiteiten? Laat je gegevens dan achter op ons contactformulier.

 

Ik verklaar me akkoord dat de Provinciale School Diepenbeek mijn gegevens bewaart en verwerkt voor een periode van 12 maanden om mij zo gerichte informatie te bezorgen over mijn studiekeuze (en mijn interesse in de aangeduide opleidingen). Uw gegevens zullen bewaard en verwerkt worden in overeenstemming met de Europese en Belgische regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens.

Lees het privacybeleid van de scholengemeenschap.