Mechanica

4de jaar (Gaan werken (arbeidsmarkt))

Ben jij geïnteresseerd in techniek, in het bijzonder in mechanische vormgeving, lassen of pijpfitter? Ga je vooral graag aan de slag met technische realisaties? Dan vind jij zeker je draai in Mechanica!

 

 

 

De opleiding

Mechanica is een technisch-praktische studierichting. Je krijgt een algemene vorming en een arbeidsmarktgerichte opleiding binnen de industriële technologie. Denken in functie van realisatie en ontwikkelen van technisch-operationele vaardigheden in verspanende technieken, niet-verspanende technieken, (de)montagetechnieken, lassen en koetswerk staan hierbij centraal.

De studierichting Mechanica is inhoudelijk verwant met de richting Sanitaire en verwarmingsinstallaties in de derde graad.

 

 

 

 

 

De toekomst

De technicus die hier gevormd wordt, is een vakspecialist. Hij is een bekwame buizenfitter en lasser. Hij kent de mechanische montages, de sanitaire installaties en de gastechniek. De verbranding kent voor hem geen geheimen en met de bouwkundige kan hij een mondje meepraten. In zonne-energie en elektrotechniek kan hij zelfs zijn mannetje staan en van regeltechniek is hij ook goed op de hoogte.

Lestabellen

(Deze lestabellen zijn onder voorbehoud.)