Inzetten op je talenten. Welk talentenpakket past bij jou?

Je hebt aanleg voor talen, wiskunde of voor techniek. De basisvakken wiskunde, Nederlands en Frans staan hier centraal. In het extra uur Frans krijg je geen nieuwe leerstof, maar leer je bijvoorbeeld hoe je je moet uitdrukken, hoe je een mail schrijft. Met spreekoefeningen ontwikkel je ‘spreekdurf’ en verhoog je je zelfvertrouwen. Bij het extra uur wiskunde ligt de nadruk op wat jij kan. Als je de basisleerstof beheerst, word je verder uitgedaagd met moeilijkere oefeningen. Zo wordt gepeild naar dieper wiskundig inzicht. Is de basisleerstof nog te moeilijk voor jou, dan krijg je extra oefeningen. Zo krijg je meer tijd om de leerstof te begrijpen.

Tijdens de talenturen krijg je de kans om je interesses te ontdekken. Je kan vrij kiezen uit een hele reeks talenten. De talenturen worden gegroepeerd in twee pakketten: pakket talen (Italiaans, Spaans, Engels) of het pakket met mediawijs vloggen, theater, kookatelier, techniek en sport.

In een notendop

Vak

Aantal lesuren/week

Basisvorming + Differentiatie

28

Uitdaging exploratie

Frans

1

Wiskunde

1

Talentuur

2

Talenturen

Mediawijs vloggen (expressie)

Volg jij vloggers? Schuilt er een influencer in jou? Wil je kijkers meenemen in jouw wereld? In dit talentuur leer je hoe je een goede vlog maakt. Je leert waar je op moet letten en wat je wel en niet online kan zetten. Hoe maak je een goed script? Waar moet je op letten bij het presenteren? Hoe monteer je een vlot filmpje? Dit alles leer je door leuke opdrachten op school te maken. Misschien komt jouw filmpje wel op de Facebook- of Instagrampagina van de school!

Theater (expressie)

Heb jij altijd al eens op een podium willen staan? Heb je altijd al gedroomd om in de huid van iemand anders te kruipen? Heb je al ooit naar acteurs in een flm gekeken en gedacht: ‘Dat wil ik ook wel eens proberen!’ Dan is dit talentuur echt iets voor jou! Samen zetten we de eerste stappen in het acteren en maken op actieve wijze kennis met toneel en alles wat erbij komt kijken.

Talen (Engels, Italiaans, Spaans)

Schuilt er een globetrotter in jou? Ben je sterk in talen? Wil je graag wereldtalen als Engels en Spaans leren? Of val je als een blok voor het temperament waarmee Italiaanse woorden worden uitgesproken? Woordenschat en communicatie staan centraal. De uitspraak en spelling zijn vrij eenvoudig. Ciao! Hasta la vista! Bye!

Sport (L.O.)

Krijg je maar niet genoeg van de lessen L.O.? Hou jij van avontuurlijke uitdagingen? Dan is het talentuur sport zeker iets voor jou. Een greep uit het aanbod: je looptechniek verbeteren met video-analyse, klimmen op een klimmuur, kindvriendelijke ftness met eigen lichaamsgewicht, een initiatie in een vechtsport, …

Kookatelier (Voeding)

Hier leer je ontdekken of koken iets voor jou is. Je leert smoothies, fruitsla of vanillepudding maken. Ook pannenkoeken, cake of spaghetti bolognaise staan in ons kookboek. Het leuke aan de kooklessen is dat je deze gerechten niet enkel leert bereiden maar dat je, als goede kok, deze ook moet proeven. Daarnaast leer je ook over gezonde voeding, de voedingsstoffen en de voedingsdriehoek.

Techniek

Ben jij een kei in het oplossen van problemen? Ben je creatief en kun je toveren met je handen? In het talentuur techniek staan oplossingen uitwerken en je eigenheid in een werkstuk leggen centraal. Hier kan je je technische en praktische vaardigheden een enorme boost geven. Je eigen vliegtuig maken, een lampje laten werken in je werkstuk, met een computer een 3D-tekening maken….

Leerlingen in actie!

Meer weten over de andere mogelijkheden in 1A? Neem dan eens een kijken op de pagina's van Latijn of STEM plus.