De leerling centraal

Wij ondersteunen en stimuleren elke leerling in de ontwikkeling van zijn/haar kennis, vaardigheden en attitudes.
Dit gebeurt in een aangenaam leef- en leerklimaat. De leerlingen worden van zeer nabij opgevolgd en de school staat in voor hun emotioneel en mentaal welbevinden.
De school beschikt ook over een goed werkende leerlingenraad. Deze leerlingenraad vertegenwoordigt de belangen van alle leerlingen. Zij hebben daadwerkelijk inspraak in wat er op school gebeurt.
 

Groene campus

De Provinciale School Diepenbeek is gelegen aan de rand van Diepenbeek centrum, aan de oevers van de Demer. De school bevindt zich niet alleen tussen het bos en weilanden, ook op de campus zelf vind je veel groen. Het is een gezellige en veilige plaats waar we het beste uit iedere leerling halen op een warme, begripvolle en stimulerende manier.

Dankzij de vele milieubewuste inspanningen en projecten van directie, leraren, leerlingen, ondersteunend en onderhoudspersoneel behaalden we samen de prestigieuze groene vlag. Dit is het hoogste criterium voor scholen die rond duurzaamheid werken.

PSD since 1969

De Provinciale School Diepenbeek is een landelijke school, opgericht op 1 september 1969. De campus huisvest in principe twee scholen: de eerste graad enerzijds, de tweede en derde graad anderzijds. Hoewel beide scholen elk hun directie hebben, zijn we in principe één grote school met dezelfde visie.

De PSD maakt deel uit van de scholengemeenschap Provinciaal en Stedelijk Onderwijs Limburg (SGPSOL). Het is een campusschool waar zowel jongeren die meteen willen gaan werken als jongeren die willen gaan verderstuderen, elkaar kennen. Het onderwijsaanbod beperkt zich niet tot één domein maar bestaat uit verschillende studierichtingen uit meerdere domeinen.

 

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.