Een dode taal, maar toch springlevend!

Als je voor Latijn kiest, kies je ook een beetje voor geschiedenis. Zo kom je bv. in de lessen cultuur meer te weten over het leven van de Romeinen. Deze lessen geven je een betere kijk op onze eigen manier van leven, omdat onze leefwereld sterk beïnvloed werd door de Romeinen!

De Latijnse woordenschat helpt je vooruit bij het leren van andere talen zoals Frans of Spaans. Zelfs moeilijke woorden in het Nederlands kun je verklaren. Ook wordt door de Latijnse woordenschat je geheugen dagelijks getraind, waardoor je na verloop van tijd sneller en veel makkelijker uit het hoofd kan leren.

Latijn laat je op zijn eigen unieke manier kennismaken met menselijke taal en communicatie. Het biedt je inzicht in de structuur van de meeste Europese talen en je leert de juiste taal vinden om argumenten overtuigend vorm te geven. Het opent de poorten naar vele cultuurdomeinen en verbindt verschillende beschavingen in vele streken over de eeuwen heen.

Behaalde je sterke resultaten in het lager onderwijs? Heb je belangstelling voor taal, geschiedenis, kunst, verhalen en heb je veel doorzettingsvermogen? Dan zal Latijn je zeker niet teleurstellen!

De studie van de Latijnse grammatica zorgt er samen met de studie van de Latijnse teksten voor dat je meer gaat stilstaan bij de manier waarop een taal is opgebouwd. Hierdoor zal je aanleg voor talen stilaan groeien. De uitdaging Latijn helpt je op zoek te gaan naar de juiste studiehouding! Je bouwt een dagelijkse routine op bij het studeren en je leert met meer inzicht studeren.

Meer weten over de andere mogelijkheden in 1A of 2A? Neem dan eens een kijken op de pagina's van exploratie , STEM plus, STEM-wetenschappen of moderne talen en wetenschappen.