Aanleg voor talen, wetenschappen en wiskunde?

Je behaalde goede cijfers op 1A. Je hebt een sterke aanleg voor talen en wil graag communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Ook wiskunde en natuurwetenschappen boeien je. Je bent leergierig en je belangstelling is ruim.

Deze optie biedt je een brede basis. Je bestudeert niet enkel talen, maar ook de culturen die achter deze talen zitten. Je gaat op zoek naar antwoorden op natuurwetenschappelijke vragen uit onze omgeving. Je werkt hierbij steeds volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode. Dit betekent dat je probleemstellingen en proeven leert analyseren waarbij het van belang is om nauwkeurig te werken en te observeren. 

Als je deze optie kiest, kies je voor een doorstroomgerichte opleiding. Dat betekent dat je een richting kiest waarmee je je voorbereidt op verdere studies. Dat kan zowel aan de universiteit als aan een hogeschool.

Vak

Aantal lesuren per week

Basisvorming + Differentiatie

27

Basisoptie moderne talen en wetenschappen

Moderne talen (Frans, Engels)

3

Wetenschappelijk werk

2

Meer weten over de andere mogelijkheden in 2A? Neem dan eens een kijken op de pagina's van Latijn, STEM-technieken, STEM-wetenschappen of maatschappij & welzijn.