Leerstof praktisch en concreet benaderen

Je hebt een goede wiskundige basis. Je hebt een uitgesproken interesse in techniek en je bent creatief. Je bent bereid om te studeren en wil ook op praktisch vlak uitgedaagd worden.

Dit is een optie die de leerstof zeer concreet en praktisch benadert. Je krijgt bovendien meer tijd om de basiskennis rustig te verwerken. Je komt te weten hoe techniek en technologie in het dagelijks leven wordt toegepast.

Als een echte technicus leer je over het technisch proces en leer je technisch tekenen. Je krijgt inzicht in materialen- en gereedschapsleer en leert dit toepassen in het maken van werkstukken.

 Als je deze optie kiest, kies je voor zowel een arbeidsmarktgerichte als doorstroomgerichte opleiding. Dat betekent dat je een richting kiest waarmee je na je middelbare studies meteen aan het werk kan of die je voorbereidt op verdere studies aan de hogeschool.

Vak

Aantal lesuren per week

Basisvorming + Differentiatie

27

Basisoptie STEM-technieken

Elektromechanica

5

Meer weten over de andere mogelijkheden in 2A? Neem dan eens een kijken op de pagina's van Latijn, moderne talen & wetenschappen, STEM-wetenschappen of maatschappij & welzijn.