Boontje voor wetenschappen, wiskunde, technologie en engineering?

Je behaalde prima cijfers op 1A STEMplus. Je hebt 1A Exploratie of 1A Latijn gevolgd en hebt een sterke wiskundige basis. Je hebt een uitgesproken interesse voor wetenschappen en wiskunde en ook techniek fascineert je.

Net als Einstein en Hawking onderzoek je natuurwetenschappelijke verschijnselen in je omgeving. Je werkt hierbij steeds volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode. Dit betekent dat je vooral proefondervindelijk leert door nauwkeurig waar te nemen en te analyseren. Wil je overtuigd worden dat wiskunde de basis is van alle wetenschappen? In dit vakgebied dagen we je extra uit!

Ben jij de nieuwe Elon Musk? We gaan aan de slag met verschillende projecten, waar je dingen kan bedenken en ontwerpen. Je kan creatief zijn en je zal er vooral leren problemen oplossen. Je doet dit zelfstandig en in teamverband.

Als je deze optie kiest, kies je voor een doorstroomgerichte opleiding. Dat betekent dat je een richting kiest waarmee je je voorbereidt op verdere studies. Dat kan zowel aan de universiteit als aan een hogeschool.

 

Vak Aantal lesuren per week
Basisvorming + Differentiatie 27
Basisoptie STEM-wetenschappen
Natuurwetenschappen plus 2
Techniek plus 2
Wiskunde plus 1

In een notendop

Meer weten over de andere mogelijkheden in 2A? Neem dan eens een kijken op de pagina's van Latijn, moderne talen & wetenschappen, STEM-technieken of maatschappij & welzijn.